Születésnapok, kerti bulik kültéri világítása

Cikkek

Egy igazán felejthetetlen bulit, legyen az születésnap, évforduló, vagy éppen egy baráti kerti sütögetés a vendégek, a helyszín, az időzítés, az esetleges programok és a jól megkomponált és professzionálisan kivitelezett fények teszik egyedivé.

Az elmúlt időszakban sok esküvőn és a céges rendezvényen világítottunk. Nagy örömünkre szolgált, hogy volt lehetőségünk belekóstolni a legkülönbözőbb hangulatú születésnapi bulik, meglepetés vendégvárások világába is fénytechnikai szolgáltatóként. Az ilyen típusú bulikról még nem kaphattatok információt, ezért írunk egy rövidebb összefoglalót erről.

Sokszínű palettán mozogtak a megrendelt fénydekorációs elemek, hiszen világítottunk retro szülinapon filagóriában és vízparti csónakházakban is. Fénnyel díszítettünk Budapesten, a Balaton parton és Baranyában is. Mind más, de valamiben mégis közös: fénydekorációs elemeket akartak használni a szervezők, és mi ehhez tapasztalatunkat, szaktudásunkat adtuk.

Érdekes kérdés, hogy miért kértek fénytechnikai szolgáltatást a szervezők? A válasz pofon egyszerű: mert ettől lett egyedi a hely és nem utolsó sorban biztonságos is. A színes izzóink, valamint lampionjaink most is nagyon jó szolgálatot tettek.

Izzósoros kültéri világítás

Bármilyen helyszínre is hívtak minket, mindegyikben közös volt az, hogy a helynek volt saját világítása. Akkor miért kell még fény, merül fel a kérdés teljesen jogosan. A szervezők több szempontot is figyelembe vettek. Elsődleges szempont a jól fotózhatóság volt. Hiszen ki ne akarná fényképeken is megörökíteni az eseményeket?! Tapasztalataink szerint funkciójukból adódóan sem egy kültéri helyszín, sem egy csónakház nem rendelkezik elegendő és megfelelő mennyiségű és főként jó minőségű fénnyel. Adott tehát, hogy egy világítástechnikai szolgáltatóval érdemes ilyenkor felvenni a kapcsolatot.

Másik szempont a dekorációs szolgáltatók szemszögéből nézve nyer értelmet. A külteret (bár önmagában is lenyűgöző lehet) nagyon jól feldobja egy kis szín, egy kis játékosság, valami oda nem illő elem, tárgy, amire az ember felkapja a fejét. Így érthető, hogy a dekorosok is fénnyel szerették volna egyedivé tenni a bulikat.

Végül, de nem utolsó sorban arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy egy kültéri rendezvény esetén a fény biztonsági okokból is elengedhetetlen. Menekülési útvonalat, a mosdók irányát és egyéb hasznos információt is jelezhetnek izzósorokkal.

A fentiek türkében azt kell mondanunk, hogy a születésnapi bulit szervezők igen jól döntöttek, hogy extra fényeket kértek. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a fényekkel kapcsolatban.

keresőszavak: hangulatvilágítás, céges rendezvény, kerti sütögetés, koncert, színpad világítás, lépcsők, útvonalak megvilágítása, fénydekoráció, szülinapi buli, retro buli, csónakház, izzósor, lampion, extra fények